engineering-pictures-12
engineering-pictures-12
previous arrow
next arrow

Jegyzőkönyv 2022-11-07

Utoljára frissítve: 3 hónap

EMLÉKEZTETŐ

 

Készült: a 2022. november 07.-én, a Baranya Megyei Mérnöki Kamara elnökségi ülésén, a BMMK tárgyalójában tartott Elnökségi ülésről.

 

Jelen vannak jelenléti ív szerint:

Az elnökségi tagok: Bocz Gábor, Lenkovics László, Feilné Győry Zsuzsa, Knipl Károly, Répás Balázs, dr. Szabó Éva Ibolya, Jaczó Zoltán, dr. Winkler Ervin titkár

 

Tárgy: Elnökségi ülés

Napirendi pontok:

  1. Informatikai rendszereink fejlesztése

Előadó: Bocz Gábor elnök, Csepregi Zoltán szakember

 

A meghívott szakember szerint ha van olyan ágazat, amely atomsebességgel fejlődik, az az informatika. Az a szoftver, amelyet tegnap használtunk, mára elavulttá válik, a néhány éve létrehozott weboldalak ahhoz, hogy a korszerű igényeknek megfeleljenek, továbbfejlesztésre szorulnak. A W5 Kft. kezdetben hosting szolgáltatással foglalkozott, majd cégvezetőknek nyújtott IT tanácsadást. Néhány év után egyre többen kértek fel a céget különböző egyedi, feladatok elvégzésére, melynek alapján kezdtek weboldalak, illetve magas színvonalú webes megjelenések fejlesztésébe. Az igények felmérését követően ajánlatot fognak adni a kamara számára.

 

  1. Közösségi Média létrehozása

Előadó: Bocz Gábor elnök

 

A közösségi média felületek létrehozására érkezett ajánlat tartalmát az Elnökség tagjai megvitatták és úgy döntöttek, hogy további piackutatást végeznek annak érdekében, hogy a kamara feladataihoz és szerepvállalásához mérten tudjanak szolgáltatót választani.

 

  1. BMMK Bál szervezése

Előadó: Bocz Gábor elnök

 

A Mérnök Bál – a hagyomány mellett – egyfajta üzenetet is hordoz a szakmagyakorlók számára, mely indokolja a rendezvény jelentőségét, azonban szükséges közvéleménykutatás, mely tükrözi a tagok tényleges szándékát. Több helyszín merült fel, tekintettel arra, hogy a korábbi helyszín a jövő évben már zárva tart. Ajánlatokat fogunk kérni a rendezvény, illetve a catering megtartására vonatkozóan, melyek alapján kiválasztható lesz a legalkalmasabb helyszín.

 

  1. Tagsági kedvezmények meghatározása

Előterjesztő: Bocz Gábor elnök

 

A jövő évben emelkedő tagdíjak kompenzálására szükséges a kamarai szolgáltatások díjának átgondolása. A kamarai tagok esetében kell átgondolni a költségek nagyrészben történő átvállalását, melyre konkrét javaslatokat kell kidolgozni. A vállalkozói tevékenységet segítő adatbázisok elérhetőségének biztosítása is jelentős segítség lehet a szakmai tevékenység gyakorlásához.

  1. Tájékoztató a mérnöktovább-képzésekről és a további programról

Előterjesztő: Feilné Győry Zsuzsanna elnökségi tag

 

A kamarai szakmai képzésekre jelentkezők száma jelentősen elmarad attól értéktől, mely ebben az időszakban jellemezni szokta a szakmagyakorlók továbbképzési aktivitását. Fontos ezt tudni, ugyanis minden évben legalább egy szakmai továbbképzés teljesítése kötelező minden szakmagyakorló részére. Körlevelet fogunk kiküldeni annak érdekében, hogy a szakmagyakorlók figyelmét felhívjuk a továbbképzés jelentőségére.

 

  1. Határozat hozatal a tagfelvételekről, az elmúlt időszakban benyújtott jogosultság iránti kérelmekről.

Előadó: Dr. Winkler Ervin titkár

 

Kamarai tagfelvétel

 

Ikt.sz. kódszám Név
112/2022 02-1533 Miseta Miklós
113/2022 02-1532 Pesti Balázs
117/2022 02-1531 Farkas Péter

 

Az Elnökség tagjai a tagfelvételt megszavazták.

Kamarai tagság megszűntetése

 

Ikt.sz. kódszám Név
111/2022 02-0755 Gadó György

 

Az Elnökség tagjai a megszűnő tagsági jogviszonyt tudomásul vették.

Tervezői, szakértői jogosultság megadása

 

Ikt.sz. Kamarai szám Név Tanúsítvány Szakértői jogosultság
 

114/2022

 

02-0039

 

Rabb Péter

 

 

FV-SZ

 

SZÉS14

 

114/2022

 

02-0810

 

Erdei Tímea

 

OT-M-T

OT-G-T

OT-R-T

OT-M-SZ

OT-G-SZ

EÜT-M

 EÜT-G

EÜT-R

SZÉS15.1

SZÉS15.2

 

Az Elnökség tagjai a meglévő tanúsítványok átsorolását jóváhagyták

 

  1. Egyebek

 

A BMMK és több szakmagyakorló az adventi koncertre szóló jegy megvásárlásával, adománnyal rendszeresen támogatja a Nőegylet munkáját. A támogatás fejében 2022. évben is rendelkezésünkre áll 20 tiszteletjegy a Jótékonysági Koncertre, melyen a Margaret Island lép fel, december 4-én, 18.00-kor a Kodály Központban. Jegyigény esetén dr. Szabó Éva Ibolya elnökségi tagunkat kell keresni.

 

 

Következő ülés időpontja: 2022. 12. 05. 15.00.

 

kmf.

 

Az Emlékeztetőt összeállította:

Dr. Winkler Ervin