Slider

KAMARAI ELISMERÉSEK ÁTADÁSA – 2021. május 28. 14.00 – Meghívó online közvetítésre

Utoljára frissítve: 3 hét

Tisztelt Kolléganő, Kolléga!

 

A Magyar Mérnöki Kamara 2021. évi elismeréseinek, az Év Mérnöke Kamarai Aranygyűrű díjnak, a Zielinski Szilárd díjnak és a Tiszteletbeli Mérnöki Kamarai Tag címnek az átadására, online közvetítés keretében, 2021. május 28-án 14 órakor kerül sor, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

A díjak átadását élőben a kamara YouTube csatornáján lehet követni az alábbi linkre kattintva:

https://mernokvagyok.hu/dijatado2021 

Bár idén a kollégák és vendégek személyes részvételére nincs lehetőség, kérem, hogy a kamarai közvetítést kövesse figyelemmel, és az átadóünnepségre hívja fel kollégái figyelmét is. A kitüntetések és elismerések átadásáról felvétel készül, amely a későbbiekben a kamara honlapján keresztül is megtekinthető.

A területi kamarák és szakmai tagozatok javaslatai alapján a Magyar Mérnöki Kamara elnökéből és a korábban kitüntetett tagjaiból álló testület döntött a 2021. évi — életműért, illetve kiemelkedő alkotásért adható – Év Mérnöke Kamarai Aranygyűrű kitüntetés odaítéléséről. A díjat az életmű kategóriában idén Schulek Jánosnak, a Főmterv Zrt. műszaki igazgatójának, a mérnöki létesítmény kategóriában pedig a szegedi lézerközpont (ELI) BIM-szemléletű gépészeti tervezéséért Virág Zoltánnak, a Duoplan Kft. ügyvezetőjének ítélte a bíráló testület.

A kamara elnökéből és alelnökeiből álló testület döntést hozott a 2021. évi Zielinski Szilárd díj kitüntetésben részesülő tagokról. A magas színvonalú köztestületi és mérnöki tevékenységet elismerni hivatott díjat Benedicty Gyula, dr. Kozák Péter, dr. Szabó Éva Ibolya, Takács Zsuzsanna, Tóth Tibor és dr. Zsebik Albin kapja.

A Magyar Mérnöki Kamara Elnöksége ugyancsak döntött a Tiszteletbeli Mérnöki Kamarai Tag elismerés adományozásáról. A tiszteletbeli tag címet Dr. Bándi Gyula, Dr. Beinschróth József, Evetovic Cvijanovic Kornelija, Hamvas István László, Dr. Kaderják Péter, Dr. Németh Géza és Pap Zoltán veheti át.

A Magyar Mérnöki Kamara legmagasabb elismeréseiben részesülők mérnöki teljesítményükkel és a mérnökökért, valamint a kamaráért kifejtett tevékenységükkel méltán részesülhetnek a kamara tagjainak megtisztelő és kiemelt figyelmében. Bízom abban, hogy kamaránk sok tagja tud időt szakítani arra, hogy kitüntetettjeinket online, de mégis együtt ünnepelhessük.

Tisztelettel:

Nagy Gyula 

A Magyar Mérnöki Kamara elnöke