Tájékoztató a lejáró jogosultságok meghosszabbításához

Tiszelt jogosultsággal rendelkező Ügyfeleink!

Kérjük szíveskedjenek figyelemmel kísérni a kamarai jogosultságaik továbbképzésánek lejárati idejét, melyet a kiadástól számított 5 évente meg kell hosszabbítani az online kötelező jogi továbbképzéssel, melyet az alábbiak szerint intézhetik:

Online képzések

 

Tájékoztató a kamarai továbbképzési rendszerről >>>

Jelentkezési lap a jogi továbbképzéshez >>>

Gyakorlati útmutató a jogi továbbképzéshez >>>

 

FONTOS

2016 októberétől megváltozott a jogi továbbképzés felépítése. Érdekes és új témákkal bővítettük a szakmagyakorlók számára elérhető kurzusokat. Az online keretrendszerben elérhető 7 kurzus helyett most már 18 kurzus található, amelyből Ön állíthatja össze azt a kurzuslistát, amelyet teljesíteni szeretne. A kiválasztásos módszer célja, hogy azokat a kurzusokat végezhesse el, amikről valóban úgy gondolja, hogy hasznos tudást nyújthat az Ön számára. Kérjük, ezzel kapcsolatban olvassa el megjelent cikkünket: http://mmk.hu/tudastar/hirek/uj-online-tovabbkepzesek

A gyakorlati útmutatóinkat folyamatosan frissítjük, kérdés esetén keresse munkatársainkat a tovabbkepzes@mmk.hu címen!

Összefoglaló

Az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendeletnek, valamint a rendelet felhatalmazása alapján elfogadott kamarai továbbképzési szabályzatnak megfelelően 2014-től megváltozott a kamarai továbbképzések rendszere. A kötelező jogi továbbképzéseket ettől az évtől az országos kamara szervezi, az erre a célra létrehozott Mérnöki Kamarai Tudásközponton keresztül. Annak érdekében, hogy a képzés minél könnyebben teljesíthető legyen, a Magyar Mérnöki Kamara a kötelező jogi továbbképzés tananyagát távoktatásos formába dolgozta át. Ezt a képzési formát azért választottuk, hogy minél könnyebben teljesíthető legyen a továbbképzési kötelezettség, hiszen a távoktatást a szakmagyakorlók interneten keresztül szinte bárhonnan és bármely napszakban, akár otthonról, akár a munkahelyről teljesíthetik.

Kinek kell teljesíteni a jogi továbbképzést?

A jogi továbbképzést az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet szerint engedélyezett bármilyen szakmagyakorlási jogosultság esetén teljesíteni kell az 5 éves továbbképzési időszak alatt egy alkalommal.

Hogyan kell jelentkezni a jogi továbbképzésre?

A jogi továbbképzés megkezdéséhez egy online jelentkezési lapot kell kitölteni. A jelentkezési lap az alábbi linken érhető el:

JELENTKEZÉSI LAP

Az e-learning keretrendszer elérésével kapcsolatos további információkat a jelentkezés feldolgozását követően kollégáink emailben küldik meg. A keretrendszer eléréséhez készült tájékoztató anyagunkat szintén elérheti a http://mmk.hu/szolgaltatasok/tovabbkepzes/utmutato oldalon, ahol további információt is olvashat a rendszer használatához szükséges gyakorlati tudvinalókról.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a jelentkezés elfogadásának és véglegesítésének feltétele a képzés díjának befizetése. A jogi továbbképzés díja 10 000 Ft + áfa, azaz bruttó 12.700 Ft - a befizetéssel és számlázással kapcsolatos részletes információkat szintén megtalálja a fenti jelentkezési lapon.

A befizetésre jelenleg az alábbi módokon van lehetőség:
– átutalás (számlaszám: 11784009-21124341, számlatulajdonos: Magyar Mérnöki Kamara)
– csekk (mely bármely területi mérnöki kamara ügyfélszolgálatán igényelhető)
– bankkártya (személyesen az országos kamara budapesti székhelyén: 1117 Budapest, Szerémi út 4.)

Kérjük, akármelyik befizetési módot választja, a közlemény rovatban tüntesse fel a nevét, kamarai számát, valamint a „webuni” megjelölést.

A jogi továbbképzés elvégzése

Az online keretrendszerben 18 kurzus található, amelyből a részt vevők saját maguk állíthatják össze azt a kurzuslistát, amelyet teljesíteni szeretnének. A kiválasztásos módszer célja, hogy a szakmagyakorlók azokat a kurzusokat végezhessék el, amikről valóban úgy gondolják, hogy hasznos tudást nyújthatnak számukra, így egységesen mindenkinek 6 db kurzust kell teljesítenie.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a továbbképzési kötelezettsége akkor válik teljesítetté, amikor mind a 6 kurzusnak az összes előírt leckéjét elvégezte. Erről részletesen a folyamatosan frissülő gyakorlati útmutatóban olvashat.

Az e-learning keretrendszer használata

Az e-learning keretrendszer használatával kapcsolatban, kérjük, olvassa el részletes gyakorlati útmutatónkat a http://mmk.hu/szolgaltatasok/tovabbkepzes/utmutato oldalon.

Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük, keresse munkatársunkat, Dani Andreát az alábbi elérhetőségeken: tovabbkepzes@mmk.hu, +36-1-4557080

Elérhetőségeink

Cím: 7624 Pécs, Boszorkány út 2. C-016 és C-018,

(PTE Műszaki és Informatikai Kar Kollégium parkoló felöl)
webcím: http://www.bamernok.hu

Bankszámla: Kereskedelmi és Hitelbank 10402427-24215545-00000000
Adószám:18310263-2-02

 •  Elnök: Dr. Kukai Tibor
 • e-mail: kukai@bamernok.hu
 • Titkár:  Dr. Winkler Ervin
 • e-mail: titkar@bamernok.hu,
 • Telefon: (72) 211-026, 30/500-2722
 • Fogadóórája: kedd és csütörtök: 09:00-11:00

Ügyviteli asszisztens: 

 • Batancs Éva
 • Ügyfélfogdás: hétfőtől péntekig: 08.30-12.00
 • e-mail: titkarsag@bamernok.hu,
 • Telefon: (72) 503-650/23830, (72) 211-026, 30/981-6567

  Szakmai továbbképzéssel kapcsolatos ügyek intézése:

 • Feilné Győry Zsuzsanna továbbképzési szakreferens
 • Fogadóórái: kedd és csütörtök: 8:30-12:00
 • e-mail: tovabbkepzes.bmmk@gmail.com
 • Tel.:+36 30/791-6461